min

Tags in dit artikel

, , ,

De revolutionaire controller van Nintendo’s Wii console heeft volgens een Nintendo woordvoerder moeite met halogeenlicht.

Volgens de woordvoerder kan halogeenlicht problemen veroorzaken bij het gebruik van de controller. Vooral als de halogeen-spotjes een beetje gekanteld staan en min of meer hetzelfde pad volgen als het draadloze signaal van de Wii controller, is de kans op storing vrij groot.

Nintendo vreest dat dit bij demo consoles in winkels een probleem gaat worden. Veel winkeliers kiezen voor halogeen-verlichting omdat het veel licht geeft, en een wat warmer gevoel geeft dan TL-verlichting.

We zullen nog even moeten afwachten om te zien of halogeen-verlichting echt zoveel invloed heeft als Nintendo ons doet geloven. De release van de Wii console staat gepland in oktober van dit jaar.

De controller
Tijdens de afgelopen E3 beurs in Los Angeles werd de Wii controller voor het eerst gepresenteerd aan het grote publiek. Nintendo heeft een aantal games gedemonstreerd met de nieuwe controller. Zo bleek het spel Zelda: Twilight Princess een goed voorbeeld van de mogelijkheden met de uit twee delen bestaande controller. Je kan de controller bijvoorbeeld als een boog gebruiken. Het ene deel is het handvat en met het andere deel span je de boog.

Grappige feature is de ingebouwde speaker in de controller. Als je de boog loslaat middels de knop op de controller dan hoor je het geluid van de boog door het speakertje, waardoor het lijkt alsof je echt een boog vast hebt.