In tegenstelling tot wat ons eerder is verteld werkt Nintendo aan de mogelijkheid om twee controllers tegelijkertijd aan de Wii U aan te sluiten. Verschillende aanwijzingen in de code zouden dat duidelijk maken, aldus een leidinggevende game ontwikkelaar bij Nintendo die anoniem wenst te blijven.

Nintendo en ontwikkelingpartners vertelden ons eerder dat de Wii U, de nieuwe gaming console van Nintendo die we al eerder op de E3-beurs voorbij zagen komen, alleen geschikt zou zijn om met slechts één controller te bedienen. Deze verhalen blijken nu onjuist te zijn. Een anonieme, maar welingelichte bron bij Nintendo vertelt de website Develop dat Nintendo druk bezig is om de nieuwe console geschikt te maken voor meerdere controllers. Hoeveel we er daadwerkelijk kunnen aansluiten is niet bekend, maar de bron sluit uit dat de Wii U vier controllers zal ondersteunen.

De nieuwe controller ziet er als een klein portable console. Deze is voorzien van een 6,2 inch single touchscreen, camera, accelerometer, gyroscoop, een sensor strip, speakers, stylus en analoge knoppen. Met de nieuwe controller is het mogelijk om games zowel met als zonder televisie te spelen.

Volgens recente berichten zou de Wii U mogelijk met hardwareproblemen kampen. Niet alleen de chipset zou niet krachtig genoeg zijn, ook de controller zou niet goed reageren. Ook heeft de nieuwe console mogelijk problemen met het verwerken van het draadloze signaal. Gelukkig heeft Nintendo nog volop de tijd om aan deze mankementen te werken. De release van de Wii U staat voor de tweede helft van 2012 gepland. Grote kans dus dat we het definitieve ontwerp op de volgende E3-beurs in Los Angeles te zien krijgen.