2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Vandaag heeft Nutanix bekend gemaakt dat het van plan is om Frame over te nemen. De ontwikkelaar van hyperconverged toepassingen wil daarmee de startup die virtuele desktops ontwikkeld overnemen en zijn cloudaanbod op die manier uitbreiden. Hoeveel geld er met de overname gemoeid gaat is niet bekend.

Frame bestaat net zes jaar en haalde tijdens drie verschillende investeringsrondes 28,5 miljoen dollar op. Het bedrijf heeft flink wat klanten, waaronder Adobe Systems, VMware en Siemens AG. Verwacht wordt dat de overname, waar enkele tientallen miljoenen dollars mee gemoeid zullen zijn, binnen een paar weken afgerond wordt.

Virtuele desktop

Frame biedt een platform voor bedrijven om vanuit de cloud Windows-toepassingen te laten draaien op apparaten van medewerkers. Daarvoor streamt de software een real-time videofeed van een programma naar de browser van de gebruiker. Frame biedt vooral toepassingen als 3D-modelingtools, designsoftware en andere workloads aan die te zwaar zijn om lokaal te draaien.

De startup probeert zichzelf vooral te onderscheiden door gebruiksgemak voorop te stellen. Het beweert zelf dat systeembeheerders de software binnen enkele minuten al in gebruik kunnen nemen. Dat, in combinatie met een marktplaats voor de beschikbare toepassingen, maakt het een interessant product. De functionaliteit wordt verder nog onderstreept door veiligheidsmaatregelen, waarbij elke virtuele desktop daadwerkelijk los staat van de rest van het netwerk.

Meteen integreren

Nutanix biedt al manieren om de virtuele desktop te gebruiken in combinatie met zijn toepassingen. Die combineren servers, opslag- en netwerkapparatuur met beheersoftware. De overname van Frame zou vooral helpen om Nutanix een betere positie te geven op de markt voor middelgrote bedrijven.

Binnen de deal zal Frame geïntegreerd worden in de Xi Cloud van Nutanix. Dat aanbod is een uitbreiding van het besturingssysteem dat de toepassingen van het bedrijf draaiende houdt, en ontworpen om op de grote infrastructure-as-a-service platformen te werken. Nutanix is van plan om de bestaande ondersteuning van Frame uit te breiden. Nu worden al Amazon Web Services en Microsoft Azure ondersteund en Nutanix wil daar ook het Google Cloud Platform aan toevoegen.