3min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Frame krijgt een tweede leven, of misschien wel derde leven. Het bedrijf begon ooit als zelfstandige aanbieder van Desktop-as-a-Service (DaaS). Vervolgens werd het overgenomen door Nutanix, dat daarmee zijn EUC-visie in wilde vullen. Nu wordt Frame afgesplitst en verkocht aan een investeerder. Vervolgens zal het fuseren met Dizzion, een andere DaaS-speler.

Tijdens Nutanix .NEXT werd ons al verteld dat er vrijwel geen focus meer was op Frame, de Desktop-as-a-Service-oplossing die Nutanix in 2018 overnam. Gelukkig krijgt Frame nu een tweede leven, want Nutanix heeft het verkocht aan LLR Partners, een investeringsmaatschappij die ook eigenaar is van Dizzion. Dizzion en Frame zullen gaan fuseren en dat wordt daarmee gelijk een van de grootste onafhankelijke DaaS-leveranciers in de markt.

Lees ook: Nutanix Frame laat elke applicatie vanuit je browser draaien

Dizzion en Frame samen biedt klanten meer keuze

Onder Nutanix is Frame uitgegroeid tot een DaaS-oplossing die klanten zelf kunnen uitrollen, waarbij ze de keuze hebben uit Nutanix-infrastructuur, zowel on-premise als in de cloud, maar ook uit verschillende hyperscalers. Zo kan Frame ook worden uitgerold op Amazon Web Services, Microsoft Azure en Google Cloud Platform. Met andere woorden: Frame kan vrijwel overal draaien.

In tegenstelling tot Frame is Dizzion een managed DaaS-oplossing. Dat betekent dat de installatie en beheer compleet uit handen wordt genomen van een organisatie. Het noemt zichzelf immers niet voor niets managed. Daarnaast heeft Dizzion andere keuzes gemaakt qua infrastructuur. Klanten kunnen kiezen uit de IBM Cloud of een van de vele Equinix-datacenters. Gezamenlijk bieden Frame en Dizzion dus veel meer keuze aan klanten en kunnen ze elkaar helpen om te groeien.

Nutanix blijft aan als partner, maar focus wordt breder

Nutanix blijft wel verbonden als partner aan Frame. Voor bestaande klanten verandert er vooralsnog niets. Frame blijft gewoon ondersteuning bieden voor Nutanix infrastructuur. Het zorgt er echter wel voor dat beide bedrijven zich straks kunnen concentreren op waar ze goed in zijn. Nutanix doet dit op een hybrid cloud infrastructuur en Frame op het leveren van een goede end-user computing omgeving.

Wij gaan er vanuit dat Frame in de nabij toekomst ook meer ondersteuning zal gaan bieden voor on-premise omgevingen of ook managed beschikbaar via Equinix. Terwijl aan de andere kant de technische kennis binnen het Frame-team van de hyperscalers gebruikt kan worden om Dizzion in meer clouds beschikbaar te maken.

Overname details niet openbaar, toekomstvisie nog in ontwikkeling

Hoewel er wat aannames te maken zijn hoe beide oplossingen elkaar kunnen versterken is er ook nog veel onduidelijkheid. Nutanix heeft aangegeven dat details over de afsplitsing en overname niet openbaar worden gemaakt, maar wel dat alle mensen die betrokken zijn bij Frame ook meeverhuizen naar de nieuwe organisatie. Voor klanten betekent dit dat het afnemen van licenties of het krijgen van support vooralsnog doorgaat op de vertrouwde manier. Zodra dat verandert worden klanten geïnformeerd, laat Nutanix weten.

De toekomstvisie van het nieuw te vormen bedrijf is nog wat onduidelijk. Op dit moment draagt het nieuwe bedrijf de naam Dizzion-Frame, maar dat klinkt als iets tijdelijks. Waarschijnlijk komt er een nieuwe naam tevoorschijn, met bijbehorende visie en strategie. Wij blijven het op de voet volgen.