Er zit nog geen bepaald ritme in, maar Google gaat maar door met het uitbrengen van nieuwe services. Laatste telg in de Google-familie is een online betaalsysteem, dat volgens analisten GBuy gaat heten.

De nieuwe betaalservice is momenteel nog niet beschikbaar, maar wordt uitvoerig getest door Google. Met de service wil Google de snelheid van online transacties hoger maken, maar volgens Google gaat elke vergelijking met eBays PayPal systeem mank.

"Het lijkt totaal niet op PayPal. Het heeft voor ons geen nut om in markten te stappen die al bezet zijn door bestaande marktleiders. Wij willen nieuwe problemen in het online betalingsverkeer oplossen", aldus CEO Eric Schmidt van Google, die ook nog meldde dat er binnenkort een béta van het systeem online zal komen.
Wat het systeem precies inhoudt wilde Schmidt niet zeggen, behalve dat het systeem gericht is op adverteerders en niet op consumenten in het algemeen.

Analisten verwachten echter dat het systeem genoeg potentie heeft om uiteindelijk uit te groeien tot een systeem dat wel te vergelijken is met PayPal.
Zo denkt analist Jordan Rohan van Schmidt’s dat Google de service in de bétafase gratis zal maken voor adverteerders, om zo een klantendatabase op te bouwen. Als veel handelaren het systeem gebruiken, dan is het systeem ook aantrekkelijk voor consumenten.