CyberArk laat aan Techzine weten privileged accounts voor SAP te gaan beschermen. Dit door middel van de SAP-gecertificeerde CyberArk Privileged Access Security Solution. De oplossing voorkomt diefstal van inloggegevens in de SAP ERP-systemen en andere omgevingen, belooft het securitybedrijf.

De certificering is een uitbreiding op de bestaande integraties tussen CyberArk en de ERP-gigant. Specifiek behaalt de oplossing certificering als Integrated with SAP NetWeaver-technologieplatform. Het helpt organisaties efficiënter te werken en vitale assets te beschermen tegen aanvallen van binnenuit en buitenaf. CyberArk geeft aan dat SAP-applicaties een aantrekkelijk doelwit zijn, aangezien veel van de grootste bedrijven gebruikmaken van software van SAP.

Mogelijkheden

Met Privileged Access Security Solution kunnen gebruikers SAP-credentials beheren en beschermen. Dit brengt de security op een hoger niveau en vereenvoudigt het aanmaken van accounts, het rouleren van wachtwoorden en het doorvoeren van meervoudige toegangscontrole in de SAP-stack van applicatie tot database, besturingssysteem en server.

Bovendien is misbruik van inloggegevens sneller te signaleren en tegen te houden, door het monitoren van gebruikersactiviteiten van SAP-gebruikers met hogere rechten. CyberArk wil hierin een aanvulling zijn op de securitymaatregelen van SAP, door het gebruik van privileged accounts te beheren, beschermen en controleren. Het risico rond deze accounts wordt middels een gestandaardiseerde aanpak verkleind.

Voor bedrijven moet de samenwerking tevens resulteren in het makkelijker voldoen aan wet- en regelgeving, zoals SOX, PCI DDS en GDPR. Laatstgenoemde regulering bepaalt onder andere dat de toegang tot bepaalde systemen alleen voor personen mag indien de toegang daadwerkelijk vereist is.

Overigens werkt de nieuwe samenwerking twee kanten op. Zo is SAP voortaan lid van de C3 Alliance, het wereldwijde netwerk van CyberArk’s technologiepartners.