2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een handheld of console is altijd wel leuk, maar je kan niet ontkennen dat het prijskaartje hoog oploopt als je enkele games wilt hebben. Daarom laten fabrikanten, meestal eerst de first party producenten, vaak na verloop van tijd de prijs van hun populairste games een flink pak dalen.

De PSP is uitgebracht op 25 maart 2005 en de games ervoor gaan momenteel over de toonbank voor ongeveer 50 euro. Sony Computer Entertainment America heeft nu aangekondigd dat de eerste reeks budget titels uit hun "Greatest Hits" reeks nu verkrijgbaar is in Amerika voor een prijs onder de $20. Het betreft 5 van de meer opmerkelijke first party games, namelijk: Ape Escape: On the Loose, ATV Offroad Fury: Blazin’ Trails, Hot Shots Golf: Open Tee, Twisted Metal: Head On en Wipeout Pure.

Later dit jaar zouden er ook nog thrid party games aan de Greatest Hits reeks worden toegevoegd, enkele daarvan zijn Lumines, Midnight Club 3: DUB Edition, Star Wars Battlefront II, Tony Hawk’s Underground 2 Remix en Untold Legends: Brotherhood of the Blade.
Het nadeel van de PSP ten opzichte van de concurrentie (zoals de Nintendo DS) is zijn prijs, misschien dat door deze prijsdaling van sommige games meer mensen geneigd zullen zijn een PSP te kopen in plaats van bijvoorbeeld een Nintendo DS.
De zomer is sowieso ook het zwakste seizoen voor de gamesindustrie, dus dit kan wel eens het goede moment zijn om een reeks als "Greatest Hits" uit te brengen, mensen zullen voor die prijs de spellen sneller kopen om mee te nemen in het vliegtuig of in de auto.