2min

Tags in dit artikel

,

Facebook Workplace, een versie van Facebook voor enterprises, krijgt diverse nieuwe functies. Op die manier hoopt Facebook te concurreren met Slack en Microsoft Teams. Het gaat onder meer om een verbeterde chat-functie, een algoritmische feed en een beveiligingscontrole, meldt TechCrunch.

Met de nieuwe chat-functie kunnen gebruikers nu chats, telefoontjes en videogesprekken één-op-één of met een groep starten. Een videogesprek kan uit maximaal 50 mensen bestaan. Dat gaat in dezelfde stijl als op WhatsApp en Messenger.

Daarnaast worden er reactie-, niet storen- en pin-functies toegevoegd om het gemakkelijker te maken in talloze berichten naar de juiste te zoeken. De reacties werken volgens Workplace-hoofd Julien Codorniou net als op WhatsApp, waar je een bericht kunt selecteren en er op kunt reageren. Vervolgens verschijnt het als een kleine thread in de feed.

Ook voegt Facebook “algoritmische” sortering toe aan Workplace. Dat betekent dat niet langer het laatst geplaatste bericht bovenaan de feed verschijnt, maar het bericht wat volgens het algoritme het meest belangrijk is. De algoritmische sortering wordt al gebruikt op het gewone Facebook en op sociale media als Twitter.

Het is echter wel mogelijk voor administratoren om belangrijke berichten bovenaan de feed te pinnen. Dat heeft ook weer invloed op wat gebruikers als eerste zien en waar ze als eerste op kunnen reageren. Met de niet storen-functie kunnen gebruikers tijden instellen waarin ze geen notificaties van berichten krijgen.

Gebruik je Workplace bijvoorbeeld twee weken niet vanwege een vakantie, dan krijg je de meest relevante informatie bovenaan de feed te zien als je terugkomt. De informatie wordt gesorteerd op onder meer met wie je werkt en in welke groepen je het meest actief bent.

Beveiligingscontrole

Ook wordt er een beveiligingscontrole toegevoegd, genaamd Safety Check. IT-managers en administratoren van Workplace kunnen het gebruik en de verspreiding van de functie zelf regelen. Bedrijven kunnen aan de hand van de functie volgen wie er veilig is en wie niet, mocht een locatie een noodgeval of een kritiek incident hebben gehad.

Workplace heeft inmiddels 30.000 bedrijven en klanten verzameld in de twee jaar dat het bestaat. Het gaat onder meer om Walmart, GSK, Astra Zeneca, Chevron, Kantar, Telefonica, Securitas, Clarins UK, Jumia en GRAB.