Na het winnen van een uitspraak tegen peer-to-peer file-sharing service LimeWire vorige maand, heeft de opname-industrie RIAA een federale rechter verteld dat ze van plan zijn "meer dan een miljard dollar" terug te verdienen van de gedaagde.

US District rechter Kimba Wood besliste in het voordeel van de RIAA in de rechtszaak en vindt dat gebruikers van de dienst LimeWire een "substantiële hoeveelheid aan inbreuk op het auteursrecht hebben gepleegd" en dat de ontwikkelaar, de Lime Group, geen "zinvolle stappen om inbreuk te verzachten" heeft genomen. In een nieuw gerechtelijk bevel afgegeven op afgelopen maandag, heeft de RIAA de rechter aangegeven dat het bedrag van de wettelijke toegekende schadevergoeding in dit geval gemakkelijk in de honderden miljoenen dollars kan lopen (en misschien zelfs meer dan een miljard dollar).

Het is een astronomisch bedrag en het lijkt duidelijk dat de RIAA de basis aan het leggen is voor een all-out strijd om LimeWire en de Lime Group volledig te vernietigen. Dit is het zoveelste bloederige hoofdstuk in een lange en vermoeide oorlog rondom de distributie van content op het internet.