Een week geleden kon je op Techzine lezen dat de E3 gamebeurs niet meer op de gebruikelijke wijze zou plaats vinden. Gen Con, een beurs gericht vooral op role playing- en hobbygames zou deze misschien gaan vervangen. Het Los Angeles Convention Center is in ieder geval reeds bezet door het evenement.

Vanaf volgend jaar zou de Gen Con niet meer in Indianapolis of Anaheim plaats vinden. Men zou de beurs naar het Los Angeles Convention Center verhuizen. Hier was namelijk de E3 beurs gevestigd tot dit jaar. Door de verhuizing heeft men een veel grotere ruimte ter beschikking die grote spelers in de industrie moeten lokken.

Toen het nieuws omtrent de drastische veranderingen rond de E3 beurs bekend raakte, zag Gen Con de kans om zijn zelf de touwtjes in handen te nemen. Door de ervaring die ze opgebouwd hebben zouden ze in staat zijn dit grootse evenement te organiseren. Door de uitbreiding moet Gen Con ´s werelds grootste game evenement worden.

De vraag is nu of de grote bedrijven op dit hierop af zullen komen. Ze hebben immers samen besloten dat de E3 beurs teveel kosten teweeg brengt om rendabel te zijn. Het ziet er dus niet naar uit dat Gen Con een echt goede vervanger voor de E3 zal zijn. De E3 beurs zelf zal in de toekomst het E3 Media Festival heten en op een andere plaats op een andere datum plaats vinden.