1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Phil Harrison, directeur van Sony Computer Entertainment Worldwide Studios maakte bekend dat op dit moment fabrikanten meer dan 100 Playstation 3 titels aan het ontwikkelen zijn. Dit gebeurt met behulp van de meer dan 10.000 development kits die Sony inmiddels heeft uitgegeven.

Steeds meer en meer games worden geannuleerd vanwege de moeilijkheden die de ontwikkeling van een Playstation 3 spel met zich meebrengen. Grote producenten als Electronic Arts en Atari hebben reeds duidelijk laten weten meer vertrouwen te hebben in de Nintendo Wii.

Atari brengt bij de launch helemaal geen games uit voor de Playstation 3, omdat Sony volgens hen te weinig informatie geeft. Electronic Arts heeft vandaag bekend gemaakt drie titels bij de launch klaar te hebben. Dit zijn NBA Live 07, Tiger Woods PGA Tour 07 en de nieuwste telg in de NFS reeks Need for Speed: Carbon.

Heel wat andere populaire games die bij de launch zouden verschijnen als Splinter Cell en Condemned: Criminal Origins zijn geschrapt. Deze tegenslagen mochten Sony echter niet deren, waardoor het bedrijf kan zeggen dat men bezig is aan een honderdtal Playstation 3 titels. Men moet er wel rekening mee houden dat dit niet allemaal games zijn. Ook Blu-Ray dvd´s horen bij deze titels, deze kunnen nu getest worden met de Blu-ray-branders die Sony heeft verstuurd.