1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Vorige week kon je reeds op Techzine lezen dat de tweede bètaversie van Firefox 2.0 is uitgesteld. Uit de roadmap van Mozilla blijkt dat de uiteindelijke versie ook is vertraagd. Oorspronkelijk zou deze op 26 september verschijnen, maar dit is veranderd naar 24 oktober.

Firefox 2.0 biedt een aantal nieuwe mogelijkheden en functies. Zo zal er een spellingschecker aanwezig zijn in de browser, en de eerder genoemde anti-phishing tool doet ook zijn intrede. Deze tool werkt met een blacklist die Mozilla bijhoudt met websites die een bedreiging kunnen vormen voor de gebruiker. Op dit moment wordt de lijst steeds uitgebreider dankzij gebruikers die sites inzenden.

Naast deze nieuwe functies worden er ook een aantal oude verbeterd. De functie die Firefox zijn succes gaf, het tabbed browsing ondergaat een grote verbetering. Tevens zal de zoekfunctie en … met zoekmachines een evolutie ondergaan. Toch is niet alles positief, een aantal geplande functies halen het niet.

Er was een grote verbetering gepland in het geschiedenis- en bladwijzersysteem. Deze komen er niet, omdat de developers dit niet kunnen afwerken voor de release. Mozilla hoopt deze in een volgende versie van de browser te implementeren. De tweede bèta van de browser zou op 23 augustus verschijnen. Wie een bugvrije browser wil zal toch moeten wachten tot 24 oktober.