1 min Applications

Scholen in Indiana massaal aan de slag met Linux

24 scholen in Indiana, een staat in de VS, hebben gloednieuwe desktop pc’s gekregen. Op elk van de 22.000 pc’s draait Linux.

Scholen in Indiana massaal aan de slag met LinuxDit alles is geregeld door het Indiana Department of Education. Dit gebeurde middels een speciaal project genaamd ACCESS (Affordable Classroom Computers for Every Secondary Student). Het plan is om dit uit te breiden met nog meer SUSE, Redhat en Ubuntu installaties. Momenteel gebruiken 24 scholen Linux en het plan is om dit uit te breiden naar 80 scholen.

Scholen mogen nog wel zelf kiezen welk platform ze installeren, dus Windows mag ook nog steeds. Wat wel leuk is, is dat veel leraren niet vertelden dat de kinderen op Linux werken, dus die zullen raar opgekeken hebben als hun favoriete computerspel niet wilde opstarten.

De voornaamste reden voor de scholen om Linux te gebruiken is het lage kostenplaatje. Dit wordt namelijk verlaagd naar ongeveer vijf dollar per computer per jaar. Bij Windows zou het veel meer zijn omdat Windowslicenties nu eenmaal erg duur zijn.

Bron:The Inquirer