1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Scholen in de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz krijgen in het kader van het Medienkompetenz macht Schule-programma, een programma ter bevordering van ICT-vaardigheden en het gebruik van moderne media als het internet bij scholieren, een keuze maken uit een Windows- of Linux-gebaseerd systeem.

Het programma voorziet in zeventien laptops voor deelnemende scholen voorzien van software en ondersteuning voor één jaar. Afhankelijk van de keuze van de school varieert de software tussen een Windows 2k/XP-gebaseerd systeem onder de naam MNS+ of de Linux-distributie Skolelinux. Beide systemen zijn gericht op de inzet binnen het onderwijs.

Skolelinux is een Linux-distributie gebaseerd op Debian en komt voort uit het Debian-edu-project. Skolelinux komt origineel uit Noorwegen en is aangepast aan de wensen van het onderwijs. De distributie wordt ook al gebuikt door scholen in de deelstaat Hamburg.

Voor gebruik in het project van Rheinland-Pfalz werd Skolelinux aangepast door de hogeschool Kaiserlautern in samenwerking met het Skolelinux-team. De aangepaste versie is al bij elf scholen in Rheinland-Pfalz in proef genomen. Scholen kunnen hun keuze tot deelname tot drie april doorgeven.