min

Tags in dit artikel

, , , ,

Edge is een Brits gamemagazine dat onder andere jaarlijks een award uitreikt aan de beste game die het afgelopen jaar is uitgekomen. Dit jaar is Brain Training, ook wel bekend onder de naam Brain Age in de USA, met de prijs aan de haal gegaan

De EDGE award wordt bepaald door de redactie van Edge en een jury van mensen uit de game-industrie, zij kiezen er een game uit die volgens hun risico’s neemt om iets nieuws te proberen en daar ook in slaagt.

Brain Training werd verkozen boven een reeks van andere genomineerde toptitels:

  • Fahrenheit – Atari: "Ambitieus en vol van goede ideeën."
  • Killer 7 – Capcom: "Innovatief op het gebied van het combineren van gameplay en auditieve dialogen."
  • Ouendan – Nintendo: "Een buitengewoon mengsel van artistieke tradities."
  • Dragon Quest VIII – Square Enix: "Niet bepaald origineel, maar het spel voelt perfect aan."
  • Electroplankton – Nintendo: "Origineel en speels."
  • Amped 3 – Microsoft: "Pompeus en zelfzeker in zijn presentatie."
  • Guitar Hero – "Een unieke ervaring."

Nintendo UK general manager David Yarnton heeft de award in ontvangst genomen en gaf ook een woordje uitleg: "In het verleden zeiden de mensen dat Nintendo conservatief was, maar we hebben aangetoond dat wij met frisse en originele ideëen in een andere richting gaan dan de anderen in de industrie. Alleen Nintendo kan een rekenspelletje leuk maken". Nintendo probeert zo vernieuwend mogelijk te zijn, en deze techniek werkt, dat wordt nog maar eens bewezen door deze award.

Normaalgezien wordt er maar één award uitgereikt door Edge, maar dit jaar hebben ze er een tweede gegeven voor beste Mobile Game. Deze award wordt bepaald door de online readers van Edge en dit jaar is Dirty Sanchez van InfoSpacede gelukkige winnaar, de andere genomineerden waren Doom RPG, Lumines Mobile en Tower Bloxx.