4min

Tags in dit artikel

, , ,

Na Nintendo is het de beurt aan Microsoft om het publiek te veroveren. Oorspronkelijk staat de Microsoft conferentie gepland voor 11:30, maar dit is uitgesteld tot 13:00. door onbekende redenen. De conferentie duurt tot 14:30.

Om 13:15 begint de Microsoft conferentie dan eindelijk. Op het podium staat Chris Lewis, de Europese baas van Xbox, hij weet te vertellen dat de Xbox 360 sinds zijn launch al 1,3 miljoen keer verkocht is in Europa en meer dan vijf miljoen keer wereldwijd. Microsoft denkt er tegen kerstmis tien miljoen verkocht te hebben wereldwijd. Volgens Lewis is de Xbox 360 een enorm succes met al 160 games in High Definition. In sommige Oost-Europese landen zoals Polen, Hongarije, Tsjechië en Slovakije is de Xbox360 nog niet uitgekomen, de launch in deze landen staat gepland voor 3 november. Project Gotham Racing 3, Kameo en Perfect Dark Zero zullen verkrijgbaar zijn bij de launch in de Oost-Europese landen.

Om 13:26 wordt er een trailer getoond van Fifa 07 op de Xbox360. Deze game zou een grote vooruitgang zijn op gebied van realisme, zo zou de bal compleet los staan van de speler, de bal heeft zelfs zijn eigen physics. Dit kan je goed zien wanneer je stopt met lopen, dan rolt de bal weg van de speler in plaats van dat deze aan de speler blijft plakken. Fifa 07 zou in de herfst dit jaar moeten verkrijgbaar zijn. Ook NHL 07, Need for Speed en The Godfather komen naar de Xbox360.

Enkele minuten later verschijnt Martin Bachmayer, hoofd van marketing, op het podium. Hij deelt mee dat Xbox Live enorm populair is in Duitsland, zo zou meer dan 50 procent van alle Xbox360 bezitters in Duitsland ook Xbox Live gebruiken. Even later om 13:40 wordt Rich Wickham, de baas van "Games for Windows", op het podium geïntroduceerd. Volgens hem is Windows Vista het grootste en beste gaming platform door verschillende elementen zoals het nieuwe Live Anywhere, het Games for Windows concept en DirectX. Als je een game ziet met het Games for Windows logo erop, dan is dit een kwalitatief hoogstaand spel dat onder andere vlekkeloos samenwerkt met de Parent Control geïntegreerd in Windows Vista. Terwijl er gezegd werd dat Vista meer games in meer genres zal hebben dan andere platformen, verschijnen er logo’s van volgende games op de schermen: Flight Sim X, Halo 2, Age of Empires 3 expansion en Zoo Tycoon 2, deze games zijn allemaal gebrandmerkt met het Games for Windows logo.

Om 13:50 worden er verschillende trailers getoond van Halo 2, Flight Sim X, Crysis, Age of Conan, Rail Simulator, Hellgate, Lego Star Wars II, Shadowrun. Zoo Tycoon 2: Marine Mania en Lord of the Rings: Shadow of Angmar. De Intellimouse Explorer 3.0 zal terug in productie gebracht worden omdat er hiernaar blijkbaar een grote vraag is en Microsoft zal in samenwerking met Razer ook een nieuwe lasermuis op de markt brengen, de HABU Laser Gaming Mouse. In de herfst dit jaar zal alle draadloze randapparatuur voor de Xbox 360 ook naadloos samen kunnen werken met Windows PC’s.

Om 13:54 neemt Scott Andersen, iemand van het Flight Sim X team, het podium in beslag. Hij vertelt dat de grootste verbetering aan Flight Simulator X de missies zijn, voorheen waren deze niet aanwezig. Dit spel moet verkrijgbaar in Europa nog voor kerstmis verkrijgbaar zijn. Deze game zal DirectX 10 ook ondersteunen wanneer Windows Vista verscheept wordt, volgens hem is dat in januari. Iets voor 14:00 wordt bekendgemaakt dat Forza Motorsports 2 deze winter verkrijgbaar zal zijn en afgaande op de demo ziet het er veelbelovend uit.

Rond 14:08 worden er meer details bekendgemaakt over Xbox Live Arcade, er worden verschillende games getoond zoals Pac-Man, Frogger, Galaga, StreetFighter II, Cloning Clyde, Texas Hold ‘Em, Time Pilot, Scramble, enkele bordspellen en Settlers of Catan (in het Nederlands ook wel bekend als Kolonisten van Catan).

Waar velen op zitten wachten hebben is nieuws over de HD-DVD speler, om 14:11 isas het dan zover, de man op het podium begint te praten over de HD-DVD speler. Er word een stuk uit de film Serenity afgespeeld, met een verbluffend resultaat. Een leuke feature is dat je tijdens het afspelen van een HD-DVD kan je nog steeds je GameCard bekijken. Een precieze datum werd niet genoemd, maar de speler zou in de herfst dit jaar uit moeten zijn. Ook word er een draadloze headset en een draadloos steeringwheel getoond welke ook verkrijgbaar moeten zijn in de herfst. Later dit jaar zal er ook een Wireless Gaming Receiver verkrijgbaar zijn voor Windows PC’s. XBox Live Vision zal te koop zijn voor 49.99 euro, 89.99 euro zal betaald moeten worden met een twaalf maanden geldige Gold pack erbij.

In tegenstelling tot Nintendo en Sony heeft Microsoft wel speelbare Xbox360 units opgesteld op de beurs voor de normale bezoekers. De stand van Microsoft is ook heel mooi afgewerkt zoals te zien is op onderstaande afbeeldingen.