2min

Tags in dit artikel

,

Iemand van de redactie van PCgames.com.cn had de kans om een bezoekje te brengen aan de fabriek waar de PSP gemaakt wordt. Daar hield hij ook een interview met de kwaliteitsverantwoordelijke en deze wist te vertellen dat ook Nintendo haar Wiimote in deze fabriek laat maken. Echter zijn er verschillende productieproblemen met de nieuwe PSP en de Wiimote.

Er zijn al vele speculaties gedaan over de lanceerdatum van de Wii, maar de meesten zijn het er nu wel over eens dat het ergens in oktober zal gaan gebeuren om zo de PS3 te snel af te zijn. Dit zal Nintendo waarschijnlijk zeker willen, maar door productieproblemen met de Wii-controller zou dit wel eens in het gedrang kunnen komen. Uit het interview blijkt dat het bedrijf nog steeds vast zit in de testfase. De testers melden dat de Wiimote en de bijhorende Nunchuck nog steeds kleine problemen vertonen. Zo is het moeilijk om twee knoppen tegelijk in te drukken, ook zijn de knoppen niet gevoelig genoeg en soms geven ze helemaal geen reactie. Het testexemplaar is gevoelig voor schade en zelfs bij normaal gebruik maakt het een niet gezond geluid.

Nintendo stelt ook enorm hoge eisen voor de kwaliteit van haar producten, zo heeft het bedrijf dat de Wiimotes produceert een speciaal voor het testen ontwikkelde console toegestuurd gekregen van Nintendo en op het moment dat ze de Wiimote klaar hebben moet deze console tezamen met de controller teruggestuurd worden naar Nintendo om daar nog eens uitvoerig getest te worden door mensen van Nintendo zelf. In het interview werd ook iets vermeld van productieproblemen met de PSP, maar aangezien ik geen Chinees kan weet ik helaas niet wat hier juist met bedoeld wordt. Als een Techzine lezer zich geroepen voelt om het PSP gedeelte te vertalen, PM me dan maar (het originele artikel staat hier )