1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

China staat redelijk bekend om het feit dat zij illegale versies van dvd’s of zelfs videospellen uitbrengen. Sinds kort is het echter ook bekend geworden dat zij de nieuwste console van Nintendo hebben nagemaakt. Het blijkt dat deze console ook steeds beter verkoopt.

James Wong is begonnen met het ontwikkelen van een console die toch verdacht veel op de Nintendo Wii lijkt. Naast het namaken van de console zelf heeft Wong er ook nog eens voor gekozen de Wii-mote na te maken en deze om te dopen tot de Vii-mote. Op slechts enkele aanpassingen na lijkt ook deze Vii-mote sprekend op de Wii-mote van Nintendo.

Naast het feit dat het uiterlijk van de console erg veel gelijkenissen heeft, is het ook nog eens zo dat de console standaard geleverd wordt met het spel Vii Sports en dat het ook werkt met de Vii-kanalen zoals we deze ook van de Wii zijn gewend. De Vii wordt ook geleverd met een nagemaakte versie van het spel Cooking Mama en een bowlingspel.

Het Chinese ontwerp kwam eerder dit jaar al aan het licht, maar doordat Nintendo op dit moment tegen productieproblemen aan loopt met haar console heeft de Vii alleen maar meer aandacht gekregen in de afgelopen tijd.

De Vii wordt op dit moment bij Chinese winkels verkocht voor 125 dollar.