min

Tags in dit artikel

, , ,

Alhoewel Nintendo’s Wii niet te vergelijken valt met de PS3, heeft Sony toch veel te lijden onder het succes dat Nintendo momenteel met de console boekt. Aan de andere kant heeft Sony nog steeds behoorlijk veel succes met de PS2. En als we de geruchten moeten geloven dan kan het zomaar zijn dat Sony de PS2 als concurrent van de Wii gaat positioneren. Hoe het bedrijf dat wil gaan doen? Met een bewegingscontroller voor de PS2.

De geruchten dat Sony aan een Wiimote werkt doken op in het computerblad Electronic Gaming Monthly (afbeelding rechts is een impressie van de website Wii60). Dit blad heeft een aparte roddelrubriek, waar de laatste geruchten worden besproken. Het blad heeft het echter vaak bij het rechte eind, waardoor dit gerucht door velen als meer dan een gerucht wordt gezien.

Behalve dat de ‘Wiimote’ rond kerst dit jaar op de markt zou moeten komen, is er maar weinig meer te vertellen rond het gerucht. Maar als Sony daadwerkelijk een bewegingscontroller op de markt gaat brengen dan is dat het grootste compliment wat Nintendo waarschijnlijk kan krijgen. Aan de andere kant kan de PS2 goed meekomen met de graphics van de Wii en qua prijsstelling zou de PS2 met de nieuwe controller goedkoper kunnen uitvallen dan de Wii.

Aan de andere kant zou een dergelijke stap ook uitgelegd kunnen worden als een wanhoopspoging van Sony, om de hegemonie van Nintendo te doorbreken. Een introductie van een dergelijke accessoire zou ook nog heel wat uitdagingen meebrengen voor Sony. De gamescatalogus van de PS2 is momenteel niet ingericht op een bewegingssensor, terwijl Nintendo juist het hele assortiment van de Wii afgestemd heeft op de Wiimote. Sony zal dus behoorlijk moeten investeren in nieuwe games en haar partners over moeten halen om de bewegingscontroller te gaan ondersteunen in nieuwe games voor de PS2.

De PS2 is aan de andere kant de bestverkochte console ooit en als Sony de controller tegen een redelijke prijs op de markt gaat brengen, dan hoeft maar iets meer dan zeven procent van de 120 miljoen PS2-eigenaren de controller te kopen om het aantal verkochte Wii consoles (ca. acht miljoen tot nu toe) te overtreffen. Hoe dan ook, het zou een verrassende stap van Sony zijn, die voor sommigen een negatieve en voor andere positieve zal zijn.


Sony heeft in een verklaring inmiddels laten weten dat het gerucht onwaar is. "Er zijn momenteel geen plannen bewegingssensors toe te voegen aan de PlayStation 2 controller", aldus Sony. Omdat het hier gaat om een absolute ontkenning, lijkt het nu vrij zeker dat de controller er niet gaat komen voor de PS2.