1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De geruchten over de Xbox 360 Arcade zijn nog maar net officieel bevestigd, of er duiken alweer nieuwe geruchten op. Volgens de Australische site Smarthouse, werken Toshiba en Microsoft namelijk samen aan een Xbox 360 met een interne HD-DVD speler.

Smarthouse verkreeg deze informatie naar eigen zeggen van Toshiba-insiders. De nieuwe Xbox 360 zou het antwoord zijn op de momenteel sterk stijgende verkoop van de PlayStation 3. De geïntegreerde Blu-Ray-speler in de Playstation 3 blijft een belangrijk argument voor het kopen van de console. Toshiba, dat werkt met HD-DVD zag hierdoor de nood van een geïntegreerde HD-DVD-speler in. Ze hopen hiermee de terreinwinst van Blu-Ray voor iedere verkochte PlayStation 3 wat kleiner te maken.

Momenteel zijn er al externe HD-DVD spelers verkrijgbaar voor de Xbox 360. Maar uit recente gegevens bleek dat deze niet goed verkopen. Dit komt grotendeels door het ontbreken van de HDMI poort in de eerdere versies van de console. Microsoft heeft deze weggelaten om de prijs van de 360 laag te houden zodat het de concurrentie met de PS3 beter aan kon gaan.

De nieuwe Xbox 360 laat in ieder geval nog op zich wachten. Smarthouse denkt dat we deze console pas tegen eind 2008 in de winkelrekken mogen verwachten. Tot die tijd moeten gebruikers het maar doen met de externe HD-DVD drives.