1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Ondanks alle geruchten die de site Smarthouse in het leven heeft geroepen over de toevoeging van een HD DVD speler in de Xbox 360, komt er toch geen high definition-speler in de populaire gameconsole. Het bedrijf dat de Xbox 360 produceert, Toshiba, heeft dit namelijk ontkent.

Vorige week deelde de Australische website Smarthouse mede dat bronnen binnen Toshiba hadden verteld dat er een HD DVD speler in de Xbox zou worden gebouwd. Dit gerucht was reeds tegenstrijdig met het standpunt van Microsoft, dat al eerder aangaf nooit een HD DVD speler in te bouwen vanwege de kosten. De machine waar vorige week over gespeculeerd werd zou echter niet puur voor gamen zijn bedoeld, maar meer als een multimediasysteem.

De engelse website Stuff heeft naar aanleiding van de geruchten contact gezocht met Toshiba en kreeg uiteindelijk een ontkenning als antwoord terug. "Het heeft niets met ons te maken," aldus een vertegenwoordiger van Toshiba. "Maar we weten dat Microsoft niet van een plan is om een HD DVD speler in te bouwen."

Het inbouwen van een HD DVD speler zou geen vreemde stap van Microsoft zijn geweest, aangezien de prijzen van HD DVD hardware snel aan het dalen is. Toevoeging van een dergelijke speler zou een grote zet tegen Sony zijn, die wél een high definition speler in haar gameconsole heeft verwerkt.