min

Tags in dit artikel

, , ,

Aan de andere kant van de oceaan zal Nintendo 1 miljoen Wii’s leveren voor de launch in Amerika die gepland staat op 19 november. Dit meldde Ron Bertram, vice president en general manager van Nintendo of Canada.

Tijdens de de persconferentie op 14 september in Amerika werd al duidelijk gemaakt door Nintendo-topman Reginald Fils-Aime dat Amerika wereldwijd de meeste Wii-consoles geleverd zal krijgen op launch day. Een exacte hoeveelheid wou men toen echter niet bekend maken. De vice president van Nintendo of Canada brengt hier nu verandering in, deze meldde aan MacKenzie Financial dat Nintendo van plan is 1 miljoen consoles verkrijgbaar te maken bij launch in Amerika. Als dit daadwerkelijk gehaald wordt, dan is dit de grootste launch die deze topman ooit heeft meegemaakt in de 15 jaar dat hij al voor Nintendo werkt.

Ter vergelijking met de concurrentie, Sony zal in Amerika bij de launch van de PS3 400.000 eenheden beschikbaar stellen. Ook de Xbox 360 lanceerde vorig jaar met een gelijkaardig aantal eenheden. Nintendo verwacht dus goede verkoopcijfers voor hun nieuwste console.

Gegevens over andere gebieden dan Amerika zijn nog niet bekend gemaakt, maar in een interview met een woorvoerder van Nintendo Australia gehouden door CNET werden tekorten zeker niet uigesloten. Volgens de woordvoerder zal je op launch zeker een Wii in handen kunnen krijgen als je een pre-order geplaatst hebt, heb je dit niet gedaan zou je wel eens met lege handen van de winkel kunnen terugkeren.