2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nintendo of Europe heeft bevestigd dat elke Wii een unieke code zal hebben die je aan je vrienden zal kunnen doorgeven om online te spelen.

Met de populaire handheld van de spellengigant, de Nintendo DS, kan je gratis en voor niets online tegen je vrienden spelen via Nintendo’s Wi-Fi Connection. Echter was het systeem niet piekfijn uitgedacht, zo kreeg je per game een andere zogenaamde Friend Code toegewezen. Als je dus een game online wilt spelen moet je voor elk spel een andere code aan je vrienden doorgeven. Vele mensen vinden dit maar niets, zeker nu er al een hele boel games zijn die gebruik maken van de online service.

Op E3 2006 maakte Nintendo bekend dat de Wii ook gebruik zal maken van een gratis online service, genaamd WiiConnect24. Vele mensen hielden hun hart vast met de vraag of Nintendo weer dezelfde weg zou inslaan als met de Nintendo DS, maar fans kunnen nu rustig ademhalen want het bedrijf heeft bevestigd dat elke Wii een unieke code zal hebben. Gedaan dus met elke keer opnieuw een andere code door te geven aan je vrienden, nu hoef je het maar één keer te doen. Dit betekent ook dat de games die je downloadt via Virtual Console gebonden zijn aan het unieke nummer van je Wii. Wanneer je dus per ongeluk een gedownloade game verwijdert van je geheugenkaartje, kan je dit kostenoos opnieuw downloaden, de service herkent immers het nummer van je Wii en weet dat je er al voor betaald hebt.