Nintendo wil een inhaalslag gaan maken als het gaat om online gamen. Hoewel het inhalen van directe concurrenten zoals Sony met het PlayStation Network en Microsoft met Xbox Live niet direct haalbaar zal zijn, willen de Japanners wel een stap in die richting zetten.

Nintendo heeft altijd een onhandige, op "friendcode" gebaseerde, online gamingdienst gehost waar tot op zekere hoogte met elkaar via spraak gecommuniceerd kon worden. Het aanbod staat echter in geen vergelijking met wat concurrenten Sony en Microsoft bieden. Nintendo gaat hier nu verandering in brengen met de introductie van de Wii U Nintendo Network ID, hiermee kun je een online identiteit krijgen die gebruikt kan worden op verschillende apparaten.

Een video waar CEO Satoru Iwata van Nintendo uitleg geeft over de nieuwe features die de Wii U online te bieden heeft is gisteren uitgekomen. Zover bekend zal één Wii U een totaal van 12 gebruikersaccount kunnen krijgen en daarvan kan data zoals savegames op het apparaat opgeslagen worden.

De Wii U komt over iets meer dan een week uit in Noord-Amerika, in Europa komt de Wii U pas op 30 november uit.