2min

Tags in dit artikel

, ,

Als je regelmatig video’s bewerkt en daaraan met andere mensen samenwerkt met Dropbox, zal je de nieuwe functie van het bedrijf waarderen. Het introduceert ‘time-based comments’, die precies doen wat de naam al suggereert.

Dankzij de time-based comments is het vanaf nu voor gebruikers mogelijk om een reactie te plaatsen op een bepaald moment van een video. Daarmee is het makkelijker om precies aan te geven waar je als editor van een video graag zou willen dat er een verandering wordt aangebracht.

Time-based comments

De time-based comments werken verder net als andere reactiefuncties van Dropbox. Met een @-mention kan je dus de aandacht van specifieke gebruikers trekken. Op die manier zorg je er ook voor dat de kans een stuk kleiner is dat een verzochte verandering niet gezien wordt en daardoor ook niet opgepakt wordt.

De nieuwe functie moet niet alleen met videobestanden, maar ook met audiobestanden werken. Ook heeft Dropbox beide mediatypes van gedetailleerdere previews voorzien dan in het verleden mogelijk was. Dropbox stelt dat je door 1080p-videobestanden kan bladeren en direct een thumbnail-preview te zien zal krijgen. Ook laten audiobestanden een volledige waveform-preview zien als je ze op de site van Dropbox bekijkt.

Time-based comments kunnen op dit moment aan “meer dan 30” verschillende video- en audiobestandstypes toegevoegd worden.  De kans is dus redelijk groot dat je werkt met een ondersteund bestandstype. De nieuwe functie zou vandaag op de webversie en op de iOS-app van Dropbox beschikbaar moeten zijn. De bedoeling is dat de functie snel naar Android komt.

In principe kan elke gebruiker van Dropbox time-based comments plaatsen. Dit kan echter alleen op bestanden die gedeeld worden door betalende Dropbox-gebruikers.