1 min

Tags in dit artikel

,

Na een jaar wachten is het zo ver: de nieuwe Slackware Linux distributie ziet het levenslicht. Aan deze distributie is natuurlijk weer een hoop geupdated.

Slackware is de oudste distributie in Linuxland. Voorheen moest je je eigen distributie opbouwen door alle benodigheden los te downloaden, tegenwoordig zijn distributies er om ons dat werk uit handen te nemen. Slackware wordt onderhouden door Patrick Volkerding, die dit al meer dan 10 jaar helemaal in zijn eentje doet.

Standaard gebruikt Slackware een 2.4.33.3 kernel. Deze kernel stamt nog uit de 2.4.x kernelline en is daardoor van een oudere generatie als de 2.6.x kernelline, die nu als standaard in de Linuxdistributies zit. Op de cd’s van slackware zit wel een 2.6 kernel, 2.6.17-13 en 2.6.18 om precies te zijn. De gebruiker kan deze natuurlijk altijd installeren.

Wat de windowmanager betreft kan je kiezen tussen de bekende KDE en de iets minder bekende XFCE. XFCE staat er om bekend licht en snel te zijn, en is daarom erg geschikt om de nieuwe versie van Slackware ook op oudere hardware te draaien.

Slackware is van de FTP van de Slackware server te downloaden.