1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het is al tijden geweten dat de PS3 controller draadloos zal communiceren met de console zelf, de controller zal dus moeten voorzien zijn van een batterij. Recentelijk heeft Sony bevestigd dat de batterij in de controller niet vervangbaar zal zijn, in tegenstelling tot de Xbox 360 controllers.

Er is heel wat ophef geweest onder de gamers dat de interne batterij van de PS3 controller niet vervangbaar zal zijn, want dit betekent dat wanneer je batterij dood is, je een volledig nieuwe controller zal moeten kopen in plaats van enkel de batterij te vervangen! Sony heeft duidelijk gemerkt dat dit in het verkeerde keelgat geschoten is bij menig fans en het bedrijf maakte vandaag dan ook bekend dat het PS3 controllers met een dode batterij gratis zal vervangen.

Echter zal het volgens een woordvoerder van Sony niet snel voorkomen dat de batterij dood gaat, aangezien de PS3 controller voorzien is van de laatste generatie Lithium Polymer batterijen, welke pas na verscheidene jaren minder kwalitatief worden.

Gisteren werd nog bekend gemaakt, zoals ook op Techzine te lezen was, dat de PS3 controller in Amerika 49 dollar zou gaan kosten. Deze kan opgeladen worden via een USB kabel aan de console.