1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Cybercriminelen hebben een nieuwe manier gevonden om creditcard- en bankgegevens te verkrijgen. Ze maken gebruik van sociale netwerken zoals MySpace en Hyves. Het beveiligingsbedrijf Fortinet waarschuwt de leden van MySpace en Hyves voor phishing van deze gegevens.

Bij MySpace zijn ze er al achter gekomen dat criminelen bezig zijn met gegevens te ontrafelen. De criminelen doen zich voor als de organisatie van MySpace. Ze sturen naar willekeurige leden een e-mail waarin staat dat ze tegen een kleine betaling muziek kunnen downloaden. Door op een link te klikken komen ze op een muzieksite. Als er eenmaal op de link geklikt is, kunnen de slachtoffers hun gegevens invullen, waaronder creditcardnummers of bankgegevens. Als deze eenmaal zijn ingevuld zijn, staat de deur open voor de cybercriminelen.

Tot nu toe is alleen MySpace het doelwit geworden van deze activiteiten, maar Fortinet is bang dat ook andere sociale netwerken het slachtoffer zullen worden. Tegenwoordig zijn sociale netwerken heel populair onder internetters. Over de hele wereld zijn er miljoenen mensen lid van communities zoals MySpace of Hyves.