min

Tags in dit artikel

,

Er doen momenteel geruchten de ronde dat Apple in samenwerking met de platenmaatschappijen aan het bekijken zijn of ze een korting gaan geven op de prijs van complete muziekalbums als de koper eerder al aparte nummers van het album heeft gekocht bij iTunes.

Momenteel is het zo dat nummers bij iTunes een prijs van 99 cent hebben. Soms heeft de koper na een aantal nummers gekocht te hebben echter de behoefte om het complete album van de betreffende artiest aan te schaffen. Het aanschaffen van een compleet album is vaak een stuk goedkoper, omdat de meeste albums voor 9,99 euro over de toonbank gaan.

Het is echter zonde van het geld als de koper al een paar nummers van het album heeft gekocht en daarna het album aanschaft, want momenteel is er niet een vorm van korting mogelijk als er al losse nummers aangekocht zijn. Voor veel mensen is dat ook een drempel om het album alsnog te kopen en dat is dus ook ongunstig voor de platenmaatschappijen zelf.

Volgens bronnen zijn de maatschappijen en Apple dan ook druk bezig met het opzetten van een systeem waarbij er korting verkregen kan worden op een compleet album, als er al eerder een aantal nummers van het album los zijn aangeschaft.
Hoe deze korting precies gegeven gaat worden, bijvoorbeeld in de vorm van een korting op het album, of kortingsbonnen voor een volgende aankoop, is niet duidelijk. Apple wilde in ieder geval niet reageren op de geruchten.