min

Tags in dit artikel

, ,

Op de site van de politie kunnen online aangiftes gedaan worden. Ondanks dat dit echter al een hele tijd mogelijk is, heeft de politie landelijk het besluit genomen om een nieuwe site online te plaatsen welke gebruiksvriendelijker zou moeten zijn. Ook worden de vragen op de online formulieren vereenvoudigd.

Omdat de politite de mogelijkheden om online aangifte te doen uit te breiden, is de site tot donderdagmiddag niet bereikbaar. Het aantal delicten waarvan online aangifte kan worden gedaan, wordt ook uitgebreid. Online aangifte doen van onder andere graffiti en zakkenrollerij is vanaf donderdagmiddag ook mogelijk. De politie verwacht dat er nu meer online aangiftes binnen komen van kleinere zaken omdat mensen vaak niet de moeite nemen om naar het bureau te stappen voor de kleine dingen. Door middel van de nieuwe site zijn zulke aangiftes makkelijk online te plaatsen.

Een woordvoerder van de politie verklaard dat het echter wel belangrijk is als er ook aangiftes binnenkomen van ook maar de kleinste dingen. De kans dat de dader hiervan opgepakt kan worden is uiterst klein, maar zo krijgt de politie wel een beter totaalbeeld van bepaalde buurten.