RealNetworks, het bedrijf achter de bekende RealPlayer mediaspeler, heeft gisteren laten weten dat het haar klanten beveiligingstools gaat aanbieden.

De tools vallen onder het ‘Broadband Essentials’ pakket, dat RealNetworks afgelopen mei in alle stilte voor haar SuperPass klanten introduceerde. De nieuwe beveiligingsapplicaties zijn niet door RealNetworks zelf ontwikkeld, het bedrijf heeft daarvoor bestaande applicaties uitgekozen.

Zo zit er in het pakket een firewall, antivirus- en antispywaresoftware van McAfee, PC tune-up tools van Iolo en parental controls van ContentWatch en Network Magic home networking tools van Pure Networks.
Zoals gezegd zijn al deze applicaties beschikbaar voor mensen die een SuperPass abonnement hebben bij RealNetworks, daarvoor betalen zij elk 14,99 dollar per maand. Het is ook mogelijk om alleen de Broadband Essentials te gebruiken voor 12,99 dollar per maand, maar dan heeft de gebruiker geen toegang tot de premium content. Wel zijn beide pakketten voorzien van RealNetworks RealPlayer Plus mediaspeler.

Overigens betreedt RealNetworks met haar beveiligingsapplicaties een drukke markt, AOL, Comcast en Earthlink hebben ook dergelijke pakketten voor hun klanten. Verder heeft Google een gratis probeerversie van Norton Antivirus en Ad-Aware in haar Google Pack.