min

Tags in dit artikel

, ,

Nadat de CIA geweigerd had gevoelige informatie over Iranese atoomspionnen af te staan, heeft het State Departement een jonge medewerker aangesteld om deze informatie via Google op te zoeken.

Het ministerie van Buitenlandse zaken van Amerika, ook wel State Departement genaamd, heeft de CIA een tijdje geleden gevraagd om informatie over Iranese atoomspionnen. De CIA weigerde echter deze informatie af te staan. Ze zouden hun bronnen niet prijs willen geven. Zij zijn daarna op een andere manier te werk gegaan. Ze hebben een jonge medewerker gevraagd om op Google op zoek te gaan naar de informatie. Na de trefwoorden “Iran” en “Nucleair” ingevoerd te hebben kwam er een lijst tevoorschijn met daarin bekende verdachten.

Na overleg is er uit deze lijst een selectie gemaakt, want in deze resultaten stonden ook journalisten genoemd die erover geschreven hebben. Sommige mensen binnen deze afdeling waren het niet geheel eens met deze manier van informatiewinning, zij pleitten voor een exactere zoekterm, zoals: “Iran atoomspion”. 100 Verdachten kwamen door de selectie, waarvan er al 12 door Google schuldig bevonden zijn.