Web 2.0 toepassingen zijn steeds vaker het doelwit van hackers. Web 2.0 zijn de toepassingen die consumenten en particulieren een geheel nieuwe manier van werken bieden op het internet. Deze zijn dus vaker het doelwit, dit omdat ze vaak slechter in elkaar gezet zijn, zo claimen de onderzoekers van Aladdin.

Web 2.0 is een manier van ontwikkelen voor het internet, met deze manier van schrijven kan je allerlei dingen maken zoals pagina’s die nieuwe content krijgen zonder te vernieuwen. Web 2.0 is om die functie dus ook erg gevaarlijk, zo claimen de onderzoekers.

"De aanvallen op MySpace van deze week kunnen miljoenen MySpace-gebruikers met een virus infecteren. Dit is een signaal voor bedrijven om hun internetverbinding goed te beschermen tegen bedreigingen van buitenaf," zegt Shimon Gruper, vice-president technologie voor de Aladdin eSafe Business Unit. "Wij zien een massale verschuiving van bedreigingen die via e-mail worden verspreid naar bedreigingen via het internet. Surfen vormt momenteel het grootste gevaar voor organisaties en hun medewerkers."

Beveiligingsmethodes die zeer dynamiek ontworpen zijn, zijn het meest geschikt vindt Gruper. Aangezien web 2.0 heel dynamisch opgebouwd is, is het lastig om dit te beveiligen. In het geval van MySpace hadden ze ook voor een andere beveiligingsmethode moeten kiezen.