1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Marktplaats.nl is gisteravond uitgeroepen tot ‘Website van het Jaar 2006’ in de categorie ‘e-commerce en veilingsites’. Deze publieksprijs, een initiatief van ID Projects, wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest populaire website van Nederland. Marktplaats.nl ontving ruim 40 procent van de stemmen; moederbedrijf eBay werd derde met ruim 12 procent van de stemmen.

“We zijn ontzettend blij met deze award”, vertelt Oscar Diele, marketing directeur eBay.nl en Marktplaats.nl. “Een publieksprijs is de mooiste prijs die je kunt ontvangen. Dit is de ultieme erkenning en waardering van onze gebruikers. Daar zijn we ze zeer dankbaar voor.”

Marktplaats.nl werd al twee keer eerder uitgeroepen tot ‘Website van het Jaar’; namelijk in 2004 in de categorie ‘vraag en aanbod’ en in 2005 in de categorie ‘e-commerce’. De organisatie heeft de lijst met genomineerden samengesteld op basis van bereik, gebruikersvriendelijkheid, toegankelijkheid, mate van innovatie en belevenis. Het Nederlandse publiek bracht in totaal bijna 350.000 stemmen uit op 140 websites in 14 categorieën. Kijk voor meer informatie op www.websitevanhetjaar.nl/uitslag.html.