2min

Tags in dit artikel

, , ,

Het is altijd weer spannend wie door het bekende Time Magazine uitgeroepen wordt tot persoon van het jaar en dit jaar ben jij als lezer van dit artikel te feliciteren. Volgens het blad is de internetter namelijk de persoon van het jaar.

"Omdat je de teugels van de globale media in handen hebt gehouden, omdat je de digitale democratie opgebouwd en afgekaderd hebt, omdat je voor niets hebt gewerkt en omdat je de professionals op hun eigen gebied hebt verslagen, ben jij Time’s persoon van het jaar 2006", aldus Lev Grossman.

Het feit dat elke internetter zich aangesproken mag voelen wordt door Time benadrukt door de cover van het blad, die een spiegel weergeeft. De internetter heeft andere gegadigden verslagen, waaronder de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad, de Chinese president Hu Jintao, de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il en James Baker die de recente Irakstudie in Amerika leidde.

Time’s persoon van het jaar is overigens al eerder een grote groep mensen geweest, in 2003 was de Amerikaanse soldaat de persoon van het jaar, vanwege de invasie in Irak. Vorig jaar prijkte Bill Gates nog op de cover. Overigens is de persoon van het jaar niet altijd onomstreden, in 1938 was het Adolf Hitler en in 1979 Ayatollah Khomeini. Volgens Time is de persoon van het jaar echter de persoon die het meeste voor het nieuws bepaalde, of het nou goed of slecht was.

Volgens Time bieden weblogs en contentsites als YouTube en MySpace mogelijkheden die van gewone internetters soms betere journalisten maakt dan de professionals.