1 min

Tags in dit artikel

, ,

De recent overleden mede-oprichter van Apple, Steve Jobs, is genomineerd voor de Person of the Year verkiezing van het Amerikaanse tijdschrift Time.

Met deze nominatie word Jobs mogelijk de eerste overleden "Person of the year-winnaar" uit de geschiedenis van deze prestigieuze verkiezing. Steve Jobs is genomineerd door Brian Williams. Deze Williams, werkzaam voor NBC News en tevens Time-panellid, omschreef bij de nominatie Jobs als een wereldveranderaar welke de mens een stuk glas en plastic op een revolutionere nieuwe manier liet gebruiken.

Naast Steve Jobs ontvingen ook senaatskanidaat Elizabeth Warren en Mohammed Bouazizi een nominatie. Laatst genoemde zorgde begin dit jaar voor landelijke protesten in Tunesië na een zelfmoordpoging uit wanhoop. Bouazizi ronde een universitaire opleiding af maar slaagde er, net als zovelen in Tunesië, niet in om een goede baan te vinden. Als alternatief gaat hij op straat groente en fruit verkopen. Echter worden zijn spullen bij een controle door de politie afgenomen wat hem tot een zelfmoordpoging drijft. Bouazizi overgiet zichzelf met benzine en steekt zichzelf vervolgens in brand. De pas 26-jarige jongen overlijdt niet veel later aan zijn verwondingen. Deze daad leid vervolgens tot landelijke protsten tegen werkloosheid.

De uitslag van deze verkiezing zal in december bekend worden gemaakt. Afgelopen jaar ging Facebook-oprichter Mark Zuckerberg nog met de prestigieuze titel aan de haal. Julian Assange en de Chileense mijnwerkers eindigde afgelopen jaar als runner up na Zuckerberg.