Het Amerikaanse tijdschrift Time Magazine heeft videosite YouTube uitgeroepen tot ‘Beste uitvinding van het jaar 2006’. "YouTube is verantwoordelijk voor een revolutie op het internet", aldus een woordvoerder van Time Magazine.

"Er zijn duizenden "normale" mensen plotseling beroemd geworden in het afgelopen jaar. Hollywood-sterren zijn in verlegenheid gebracht en grote sommen geld zijn van eigenaar gewisseld. De regels zijn veranderd, en slechts één website is daar verantwoordelijk voor: YouTube". Dit schrijft Time Magazine in een recent artikel.

YouTube, welke onlangs voor 1,65 miljard dollar is opgekocht door Google, heeft het voor elkaar gekregen om in anderhalf jaar tijd razend populair te worden. Mensen kunnen video’s online zetten op YouTube, welke door andere mensen bekeken kunnen worden. Ook kan er "gestemd" worden op de video’s. Inmiddels staan er ongeveer 100 miljoen filmpjes online, terwijl er elke dag nog eens 70.000 bijkomen. Dit zegt al genoeg over de enorme populariteit van YouTube.