2min

Tags in dit artikel

, , ,

De Teenage Mutant Ninja Turtles (TMNT) maken binnenkort hun rentree op het witte doek en daarom is het ook tijd voor een nieuwe game rond deze vier superschildpadden. Ubisoft zal voor vrijwel alle platforms een game van de TMNT gaan maken.

De film die binnenkort zal uitkomen speelt zich af in New York, waar de Turtles het op moeten nemen tegen allerlei gespuis en vreemde wezens. Drie van de vier Turtles zijn echter niet scherp en hebben moeite hun discipline te houden, waardoor de familieband tussen de vier Turtles en hun leermeester Splinter onder druk komt te staan. Het is aan Leonardo, de oudste Turtle, en Splinter om de broers weer op één lijn te krijgen en gezamenlijk het kwaad te verdrijven.


Het spel dat Ubisoft ontwikkelt zal ongeveer dezelfde verhaallijn aanhouden. Spelers moeten zich door een aantal levels worstelen, waarbij ze verschillende Turtles kunnen en moeten gebruiken. Elke Turtle heeft namelijk specifieke vaardigheden en op sommige plaatsen komt de speler alleen verder als hij deze vaardigheden combineert.


"De TMNT film gaat over emoties die te maken hebben met familie en angsten van tieners. Wij hebben deze filosofie opgepakt en omgezet in spelelementen die leuk en uitdagend zijn. De film en het spel ademen een donkere en realistische sfeer uit en gamers zullen alle Turtles moeten gebruiken voor intense ninjagevechten. Wij denken dat dit spel zowel kinderen als tieners en volwassenen zal aanspreken", aldus Nick Harper van Ubisoft.

Ubisoft zal de game ontwikkelen voor de PC, Xbox 360, PS2, PSP, Wii, Nintendo DS, Nintendo GameCube en de Game Boy Advance. De releasedatum is gesteld op 13 maart 2007, tien dagen eerder dan de release van de film.