Bronnen binnen de game-industrie hebben gemeld dat Microsoft binnenkort zal beginnen met de verkoop van de Xbox 360 in China. Microsoft liet eerder weten de console ook in het Aziatische land te willen uitbrengen, maar heeft nog geen exacte datum genoemd.

Momenteel zou de softwaregigant in gesprek zijn met diverse partijen in China, waaronder internetproviders en partijen die de distibutie en verkoop van de console moeten regelen, maar belangrijker zijn de gesprekken met de Chinese overheid, die de verkoop van de console eerst moet goedkeuren.

Momenteel controleert de Chinese overheid alle computer- en consolespellen, voordat deze op de markt komen en het land is zeer voorzichtig met de import van spellen. De reden dat Microsoft geen specifieke planning wil geven over de introductie van de Xbox 360 in China, komt dan ook vanwege het feit dat de Chinese overheid zich eerst een beeld wil vormen van de console.

Een aantal winkels in de grotere steden in China heeft echter aan klanten laten weten dat de console ongeveer rond de Chinese jaarwisseling halverwege februari in de schappen zal liggen.
Volgens insiders heeft Microsoft echter al een duidelijk schema klaarliggen voor een lancering in 2007. Het bedrijf zou daar volgens de bronnen belang bij hebben omdat China nog altijd als groeimarkt voor consoles gezien wordt. Het bedrijf zou daarom al geruime tijd gesprekken voeren met allerhande marktpartijen in China.

Voor Microsoft zal het volgens analisten in ieder geval belangrijk zijn om een duidelijke keuze te maken. Of het bedrijf kiest voor betere beveiliging tegen de piraterij die op grote schaal plaatsvindt in China, of het kiest voor een hogere prijs voor de console. Dat de console er gaat komen in China is voor Microsoft in ieder geval belangrijk, omdat het bedrijf de Chinese software ontwikkelaars wil stimuleren om games te gaan ontwikkelen voor de Xbox 360.