2min

Tags in dit artikel

, ,

EA heeft vandaag bekendgemaakt dat er een nieuwe serie Sims-spellen wordt uitgebracht: De Sims Verhalen. Het spel is de nieuwste productlijn van de populaire De Sims-reeks. Deze spellen zijn vertaald in 22 talen en wereldwijd zijn er meer dan 70 miljoen van verkocht. Dat is ruim 2,5 spel per persoon voor alle inwoners van Nederland en België samen! De populariteit van De Sims is vooral te danken aan het feit dat de serie ook niet-gamers aanspreekt. Zo is meer dan de helft van de Sims-spelers vrouw.

Het eerste deel van deze nieuwe reeks, De Sims Levensverhalen, bevat het gloednieuwe speltype ‘Verhaal’. Hierin volg je de levens van Manon den Hartog en Vincent van der Meer. Dit zijn twee verschillende personages die allebei belangrijke beslissingen op liefdesgebied moeten nemen. De komische en romantische plot bestaat uit twaalf hoofdstukken. Zal zij aanbidder één dumpen om vervolgens te trouwen en kinderen te krijgen met aanbidder twee?, of vreemd gaan!? Zal de succesvolle ondernemer Vincent ooit geluk in de liefde vinden?, of oud worden slapend in een eenpersoonsbed?

De Sims Verhalen is makkelijk te spelen en leuk voor iedereen." Volgens Humble is de wereld van De Sims bijzonder geschikt voor dit soort romantische komedies, vertelt Rod Humble, studio-onderdirecteur van De Sims-divisie. De Sims draait het allemaal om virtuele mensen, die Sims worden genoemd. Jij leidt hen door hun dagelijkse activiteiten, zoals slapen en eten, het uitkiezen van outfits, het inrichten van huizen en zelfs koken en een baan zoeken. Het gaat in De Sims om de keuzes die we dagelijks moeten maken, hoe moeilijk ze soms ook zijn.