De Sims 3 heeft een verkooprecord geboekt, zo stelt EA. De ontwikkelaar achter de immens populaire serie ‘The Sims’ zegt dat er nog nooit zoveel exemplaren van een game over de toonbank gegaan zijn in de geschiedenis van EA.

De hele serie van EA-games is erg populair. Het begon allemaal in het jaar 2000, toen Maxis met de Sims op de proppen kwam. De relatief onbekende games-ontwikkelaar ging een samenwerking aan met EA om het spel uitgegeven te krijgen. De hele reeks is toen zeer succesvol geworden en er zijn inmiddels meer dan honderdmiljoen exemplaren van het spel en zijn uitbreidingen verkocht.

EA heeft het spel vorige week uitgebracht voor de PC en voor de Mac. De gecombineerde verkoopcijfers laten zien dat het spel ongeveer 1,4 miljoen verkocht is. Dat is een nieuw record, zo stelt de uitgever. Deze cijfers zijn wereldwijd bekeken.

Niet alleen de PC- en Mac-versie is populair. Ook de iPhone-versie doet het erg goed. De iPhone-versie staat in 37 landen op de nummer 1 positie in de ranglijsten. Al met al lijkt het erop dat Maxis en EA-games een nieuwe Sims-klassieker neergezet hebben die aanslaat bij hele Sims-gemeenschap. Op Techzine is overigens ook een review verschenen van de Sims 3.