min

Tags in dit artikel

, ,

Ubisoft zal halverwege dit jaar het spel Cosmic Family op de markt brengen voor de Wii. Het spel is bedoeld voor jonge kinderen en past dus goed in de strategie van Nintendo die de console voor alle leeftijden geschikt wil maken.

Klassieke controllers zijn voor kleine kinderen vaak niet gemakkelijk te bedienen door de grootte en de hoeveelheid aan knopjes, de Wiimote is wat dat betreft een stuk eenvoudiger te hanteren. Met die gedachte introduceert Ubisoft het spel Cosmic Family, waarin spelers meereizen met de ruimteraket van de familie Cosmic.

Spelers kunnen door de raket lopen en kennis maken met vader Cosmic, Big Sister, twee kleine kinderen, een hond en kat en diverse gekleurde monsters. Het vijf verdiepingen tellend ruimteschip bevat in totaal vijftien minigames waarin kinderen hun geheugen en hand-oog coördinatie kunnen verbeteren, hun creativiteit uiten en hun verbeelding prikkelen.

De spelletjes zijn zeer divers, van een raket besturen en het verkleden van personages op het schip, tot het verzorgen van plantjes en het poetsen van monstertanden. Volgens Ubisoft is het spel zo gemaakt dat ouders met hun kinderen mee kunnen spelen. "Cosmic Family is een spel dat uitermate geschikt is voor kleine kinderen en hun ouders, met simpele wijs en klik besturing die eenvoudig onder de knie te krijgen is en de vrijheid voor spelers om te gaan waar ze willen. Families zullen het leuk vinden om dit spel samen te spelen, omdat het meer een soort avonturenspel is dan een traditioneel spel", aldus Tony Key, vice president marketing bij Ubisoft.

Cosmic Family zal in de tweede helft van 2007 in de schappen liggen.