2min

Tags in dit artikel

, , ,

Oracle vernieuwt haar vijf grootste applicatielijnen met de introductie van E-Business Suite release 12, PeopleSoft Enterprse Release 9.0, Siebel CRM 8.0, JD Edwards Edwards Enterprise One 8.12 en JD Edwards World A9.1.

De nieuwe versies geven invulling aan Oracle’s ‘Applications Unlimited’-programma, dat een voortdurende innovatie van eerder ontwikkelde producten moet garanderen.

"Met de grote veranderingen in vijf producten, is het een belangrijke dag vandaag. De introducties zijn het bewijs dat we onze belofte nakomen om investeringen van klanten in onze horizontale, specialiteits- en industrie-suites te beschermen", aldus Oracle President Charles Phillips. "Dankzij het Applications Unlimited-programma, profiteren gebruikers bovendien voor het eerst van ‘best-in-class’-technologie met toekomstgerichte mogelijkheden. Daarnaast bieden we upgrades zonder dat gebruikers daarvoor opnieuw licenties moeten afsluiten."

Voor de ontwikkeling van de nieuwe toepassingen is gebruikgemaakt van diverse gebruikersgroepen. Hierdoor zouden de nieuwe producten beschikken over functies die zijn ontwikkeld naar aanleiding van wensen van gebruikers. Een tweede doelstelling van het Applications Unlimited-programma is het verschaffen van ‘next-generation’-technologie. Hierdoor kunnen gebruikers profiteren van toekomstgerichte applicaties zonder dat ze daarvoor extra moeten investeren. De nieuwe releases bieden onder andere rolgebaseerde analyse, uitgebreid applicatiebeheer, integratie- en zoekmogelijkheden, master databeheer en XML-gebaseerde rapportages.

Samen met de introductie van de releases geeft Oracle ook meer zicht op de eerder aangekondigde Oracle Fusion Applications, de volgende generatie applicatie-suite. De op Oracle Fusion Middleware gebaseerde Fusion Applications zijn ontwikkeld om de eerste, compleet op standaarden gebaseerde en op SOA-gebouwde applicatie-suite te worden. Gebruikmakend van Web 2.0-principes, moeten de Fusion Applications meer productiviteit creëren bij zowel gebruiker als partner, terwijl de ‘cost of ownership’ significant daalt.