PS3 tekorten volgens Sony rond mei opgelost

Sony heeft laten weten dat het goed op weg is om voor het einde van maart twee miljoen PS3 consoles naar winkeliers in Noord-Amerika verscheept te hebben. Het bedrijf verwacht verder dat de huidige tekorten op dit continent in de loop van mei verholpen zullen zijn.

PS3 tekorten volgens Sony rond mei opgelostEen aantal websites meldden recentelijk dat sommige winkels in Noord-Amerika nog volop PS3 consoles te koop hebben, maar volgens CEo Jack Tretton van Sony Computer Entertainment America zijn er nog steeds veel gebieden waar de console al drie maanden lang niet te verkrijgen is.

Daarnaast is het ook een doel van Sony om de Amerikaanse winkelschappen vol te krijgen met PS3’s en dat ook zo te houden. "Als we lege schappen hebben, dan kunnen we de PS3 ook niet verkopen", aldus Tretton. Tegen het einde van maart wil Sony wereldwijd zes miljoen consoles verschepen. Sony heeft er belang bij om genoeg consoles te kunnen leveren, momenteel verkoopt de PS3 in Amerika minder goed dan de Xbox 360 en de Wii. Van Nintendo’s console werden er in januari 436.000 stuks in Noord-Amerika verkocht, Microsoft zag 294.000 Xbox 360 consoles van eigenaar wisselen. Sony verkocht 50.000 minder PS3’s en kwam daarmee uit op 244.000 verkochte consoles.

Alhoewel de Amerikaanse schappen dus in mei geheel gevuld moeten zijn, is het niet duidelijk of dit in Europa dan ook het geval zal zijn. De console verschijnt 23 maart in de Europese winkels en volgens Sony is inmiddels meer dan de helft van de beschikbare console reeds door consumenten gereserveerd.

Bron:Reuters