1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Ohio heeft Yahoo! voor de rechter gesleept voor het onrechtmatig gebruiken van een foto waar zij op staat. De vrouw eist hiervoor een schadevergoeding van 20 miljoen dollar.

De vrouw Shannon Stovall trof de foto aan in een welkomstmail welke zijn ontving nadat ze een emailaccount aangemaakt had bij Yahoo! Mail. In deze welkomstmail staat een foto waar twee vrouwen op zichtbaar zijn. Nadat Shannon de mail opende zag zij dat zij één van de twee vrouwen was welke zich op de foto bevonden. Deze mail is ook niet alleen naar Shannon gestuurd, maar vermoedelijk naar miljoenen mensen.

Stovall vind dit onaanvaardbaar en heeft meteen drie advocaten in de arm genomen om ervoor te zorgen dat zij gelijk zal krijgen. De advocaten zijn zo duur dat de helft van de schadeclaim voor de advocaten is, en de andere helft voor haar zelf.

Dit is ook niet de eerste keer dat Yahoo! wordt aangeklaagd voor het onrechtmatig gebruiken van foto’s. Nog niet al te lang geleden, afgelopen jaar in december, had de American football-speler Tom Brady een rechtzaak aangespannen nadat hij zag dat een foto van hem gebruikt was in een advertentie van Yahoo!.