Commodore maakt comeback in gamewereld

Het Nederlandse bedrijf Commodore International Corporation (CIC) is van plan om het merk Commodore weer in de gameswereld terug te brengen. Het product in kwestie is een nieuwe gaming-pc en het bedrijf zal het apparaat op de CeBIT onthullen.

Veel over de specificaties van de Commodore game-pc wil CIC niet kwijt, maar volgens CEO Bala Keilman gaat het nieuwe product de naam Commodore zeker weer terugbrengen in de gamingwereld.
"25 jaar geleden lanceerde Commodore de inmiddels bestverkochte PC van de twintigste eeuw en zette het de definitie voor de eerste gamingervaringen van miljoenen mensen. We zijn blij en vereerd dat we het merk opnieuw mogen introduceren in de gamingwereld en een nieuw hoofdstuk mogen maken voor dit merk. We zijn er zeker van dat de Commodore PC levert wat gamers nodig hebben en willen", aldus Keilman.

Commodore maakt comeback in gamewereld


Het apparaat zal op 15 maart onthuld worden op de CeBIT en zal daar ook uit te proberen zijn. Het lijkt erop dat de computer in eerste instantie alleen in Europa op de markt komt, maar CIC sluit een launch in Azië en Amerika niet uit. Het veroveren van de markt zal voor CIC een grotere uitdaging worden dan 25 jaar geleden. Hardcore gamers bouwen namelijk vaak zelf hun systeem. Daarnaast zijn grote spelers van kant-en-klare game-pc’s VoodooPC en Alienware, maar Commodore zal ook moeten opboksen tegen de nieuwste consoles van Microsoft, Sony en Nintendo.

CIC heeft inmiddels een teaserwebsite opgezet, waar behalve een space invaderfiguurtje ook een grote aftellende klok is opgenomen. De site is te vinden op www.commodoregaming.com/.

Bron:DailyTech