De bijna legendarische Commodore 64 is opnieuw in productie genomen. Commodore USA heeft laten weten dat er binnenkort een lichtelijk verbeterde versie van de spelcomputer in de Amerikaanse winkels zal liggen.

Het uiterlijk liet Commodore USA vrijwel hetzelfde. Deze zal op een panel voor kaartslots en USB-aansluitingen na identiek zijn aan dat van zijn inmiddels zwaar verouderde voorganger. Onder de motorkap werd er echter wel wat veranderd. Zo heeft de oude chip plaats moeten maken voor een Atom-D525 die werkt op een kloksnelheid van 1,8GHz. Daarnaast is de nieuwe Commodore voorzien van een NVIDIA ION2 grafische chip en 2GB aan werkgeheugen. Het geheugen zou mogelijk zijn uit te breiden naar 4GB.

Het basismodel heeft een harde schijf aan boord met een grote van 160GB. Afhankelijk van de modelkeuze zal de opslagruimte oplopen tot 1 terabyte. Daarnaast zou het duurste model zelfs een blu-ray speler aan boord hebben. De Commodore 64 zal verscheept worden met een Linux-distributie maar de fabrikant belooft dat er een OS zal komen met daarin alle klassieke software. Gezien de intrede van kaartsloten en USB-sloten zal er geen floppy drive aan boord zijn.

Wanneer je geïnteresseerd bent in deze reïncarnatie van de Commodore 64 zal je echter wel diep in de buidel moeten tasten. De adviesprijs ligt tussen de 600 en 900 dollar. Ondanks dat zullen de harten van vele die-hard gamers toch wel eventjes sneller kloppen.