2min

Tags in dit artikel

, ,

Commodore International B.V. (Commodore), een dochteronderneming van Tulip Computers N.V. (Tulip Computers), introduceert een nieuw entertainment portal genaamd CommodoreWorld. Dit betreft een onderscheidende combinatie van hardware, muziek, film, (retro) games en evenementen via internet voor heel Europa.

De nieuwe marktbenadering van Commodore combineert hardware onder één merknaam met digitale content en entertainment op een centrale website. Voor heel Europa wordt een breed assortiment hardwareproducten in combinatie met meerdere vormen van digitale entertainment aangeboden. Binnen CommodoreWorld kan de consument zijn persoonlijke combinatie van legale content en hardware kiezen.

Binnen CommodoreWorld zal Music & Movies een belangrijke bijdrage leveren aan het home entertainmentconcept. In de Verenigde Staten is het legaal downloaden van muziek en film al heel populair en ook in Europa is dat een snel groeiende markt. CommodoreWorld biedt de consument, in eerste instantie in Europa, de toegang tot de catalogus van zowel de grote internationale als lokale platenmaatschappijen. Dit resulteert in een zeer gevarieerd aanbod van artiesten waardoor een zo breed mogelijk publiek wordt bereikt. De catalogus zal binnen enkele maanden groeien naar een aanbod van tenminste 500.000 tracks. Alle tracks zijn voorzien van Digital Rights Management (DRM) gebaseerd op Windows Media Audio (WMA) files. De consument verkrijgt van deze tracks het recht om muziek zowel op de pc en/of mobiele apparatuur af te spelen of op cd te branden. Naast het legaal downloaden van muziek biedt Commodore de mogelijkheid om op termijn ook videoclips en films te downloaden. Deze kunnen ook rechtstreeks worden bekeken op tv of computer of met een portable video player van Commodore.

Diverse klassieke C64 retrogames zullen verkrijgbaar zijn via de CommodoreWorld website. De games worden legaal, met toestemming van de auteurs of licentiehouders aangeboden. Het aanbod hiervan zal de komende maanden aanzienlijk worden uitgebreid. Commodore brengt emulators op de markt voor pc’s, pocket pc’s en mobiele telefoons waardoor ook mobile gaming mogelijk wordt. De games zullen naar verwachting vanaf 1 augustus beschikbaar zijn.

Commodore biedt verschillende entertainmentproducten aan. Daarbij zijn nieuwe, maar ook bestaande producten in een moderne uitvoering, zoals de C64 DTV. Een joystick met daarop dertig klassieke retrogames, zoals: Summer Games, Winter Games, California Games en Impossible Mission. De joystick is direct aan te sluiten op de tv en is daarmee klaar voor gebruik. Daarnaast komen ook de namen van succesvolle Commodore producten terug in nieuwe hardware, zoals PET en VIC. De lijn van hardware bestaat uit de Fpet (mobiele data en muziekdrager), Mpet (mobiele data en muziek- speler) en de eVIC-20 (mobiele jukebox met 20 GB harddisk). Deze lijn zal in de toekomst worden uitgebreid met accessoires, extra opslagcapaciteiten en ook met mobiele video players om films en clips te bekijken.

Naast mobiele oplossingen zal Commodore ook met eigentijdse home entertainment producten op de markt komen. De content voor de geselecteerde producten kan worden gedownload via de CommodoreWorld website.