Velen zullen nieuwgierig uitgekeken hebben naar de herintroductie van de merknaam Commodore op de gamingmarkt. Vandaag presenteerde Commodore International Corporation (CIC) de machines op de CeBIT in Hannover. Het gaat om zware gaming pc’s met een ingebouwde C64 emulator.

CIC zal voorlopig een viertal modellen op de markt brengen. Het topmodel, de Cxx, heeft inderdaad de specificaties van een gaming pc. Het moederbord is een Asus P5N32-E, gebaseerd op de nForce 680i SLI chipset van NVIDIA. De processor is een Intel Core 2 Extreme Quadcore QX6700 met een kloksnelheid van 2,66GHz en 8MB L2 cache. Twee NVIDIA 8800GTX 768MB kaarten in SLi mode moeten voor het nodige grafische geweld zorgen. Qua geheugen zit er 4GB Corsair Dominator geheugen in. Voor de opslag zijn er twee 150GB 10.000RPM SATA harde schijven ingebouwd en een 500GB 7200RPM SATA schijf. Geluidseffecten worden verzorgd door een Creative SoundBlaster X-Fi. Het geheel wordt van stroom voorzien door een 1.000Watt ICE Cube voeding. Niet verrassend is dat het systeem draait op Vista Ultimate.

De antractietzwarte behuizing met een groot Commodorelogo kan geheel in de stijl van de Xbox 360 voorzien worden van een mooi gekleurde skin. De gebruiker kan zelf kiezen of hij een dergelijke skin op zijn systeem wil hebben. Verder zijn de fans voorzien van twee multikleuren leds die door de gebruiker ingesteld kunnen worden. Leuke extra is de voorgeïnstalleerde Commodore64 emulator met 50 klassieke games.

Zoals gezegd zijn er ook nog drie andere systemen, die qua specificaties steeds iets minder goed zijn. Het eenvoudigste model is de CG en vervolgens zijn er nog de Cgs en Cgx. De online winkel gaat midden april open, maar prijzen zijn helaas nog niet bekend. Wel bekend is dat alle modellen met twee jaar garantie worden geleverd. Meer informatie is te vinden op commodoregaming.com.