1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Dat de Britse tiener Nick Coates niet geïnteresseerd in geld, althans dat is wat hij beweert, dat hebben we geweten. BBC bood hem twaalf miljoen euro voor zijn website. Hij weigerde.

Nick Coates, 17 jaar, is eigenaar van Sharpenews, een nieuwssite voor jongeren. Hij startte de site op twaalfjarige leeftijd en het was meteen raak. Het laatste anderhalf jaar mocht de website zo’n 89 miljoen bezoekers ontvangen. De site is ondertussen uitgegroeid tot een bedrijf met zeventig werknemers, die zich overal in de wereld bevinden.

De tiener verdient op dit moment een slordige 3.600 euro per maand, en dat enkel en alleen aan reclame-inkomsten. Doordat de site zoveel succes heeft, staan andere bedrijven dan ook te springen om de site over te kopen.

"Als ik de website zou verkopen, zou ik er zelf 6,5 miljoen euro voor vangen. Dat is heel wat geld, maar ik ben niet geïnteresseerd, althans nu nog niet. De BBC heeft me eigenlijk al dat geld geboden omdat ze zelf geen service hebben voor jongeren die aan de mijne kan tippen, maar als ik eerlijk ben, ik heb de site niet verkocht omdat ik denk dat ze het zouden verknoeien. Ik denk dat ik mijn eigen website beter zelf kan leiden, aangezien de BBC oudere mensen zou inzetten om nieuws te schrijven voor jonge mensen, en dat gaat niet. Op dit moment werken we exclusief met jongeren", verklaarde Coates.